Geriatriefysiotherapie

Wat kan geriatriefysiotherapie doen?

Het doel van geriatriefysiotherapie is het herstel bevorderen van de beperkingen die het ouder worden met zich meebrengt en/of de beperkingen zoveel mogelijk tegengaan. Denk aan behoud van spierkracht, uithoudingsvermogen en de gewrichten zo soepel mogelijk houden. Ouderen kunnen dankzij geriatriefysiotherapie zo lang mogelijk zelfstandig en actief blijven.

Hoe gaat de geriatriefysiotherapeut te werk? 

U kunt rechtstreeks contact zoeken met de geriatriefysiotherapeut. Vaak zult u verwezen worden door uw huisarts of specialist. Een verwijzing is vooral belangrijk als het om een behandeling aan huis gaat, een klacht met een chronische indicatie of als er sprake is van complexe problemen dan wel meerdere aandoeningen. Tijdens een eerste behandeling worden uw klachten in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren wordt besproken en u wordt onderzocht. Uw hulpvraag, of eventueel die van uw mantelzorg, is uitgangspunt van de behandeling. Daarna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld dat is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen.

De behandeling kan bestaan uit specifieke oefeningen die kracht, lenigheid, balans of conditie verbeteren. Daarbij bestaat de therapie uit training gericht op de dagelijkse activiteiten die voor u van belang zijn. Wij kunnen daarbij gebruik maken van een goed uitgeruste oefenzaal. Ook geeft de geriatriefysiotherapeut advies en voorlichting en stemt de behandeling af met andere zorgverleners en mantelzorgers.

Medewerkers gespecialiseerd in geriatrie binnen de kernpraktijken:

Peter Tol (Volendam)

Rik de Lange (Purmerend)