Purmerend

Fysiotherapie Purmerend

In 1994 besloten Ellen van Schravendijk en Peter de Boer, toen al beide ervaren fysio- en manueeltherapeuten, om een start te maken met de voorbereiding om een gezondheidscentrum neer te zetten. De Purmerendse wijk Weidevenne moest toen nog gebouwd worden. Om korte lijnen en goede samenwerkingen te kunnen waarborgen wilden Ellen en Peter met huisartsen onder één dak. 

De start hiervan was in januari 1998. Samen met de eerste huisarts werd een praktijk gerealiseerd in een woonhuis op Sumatra. De huisarts in de woonkamer, de assistente in de keuken, de fysiotherapie in de slaapkamer en de oren werden uitgespoten in de badkamer, waar ook het archief stond. In de jaren die volgde is de praktijk uitgegroeid naar een team van 7 fysiotherapeuten. Naast de manuele therapie (met speerpunten voor rug- en nekklachten) was de praktijk inmiddels ook gespecialiseerd in chronische pijnklachten en 'niet-aangeboren hersenletsel' (NAH), zoals beroerte, M.S. en m. Parkinson. 

In 2006 werd de droom echt gerealiseerd en werd het nieuwe pand aan de Melbournestraat betrokken. Vanaf dat moment breidde het team zich verder uit met een master in de sport fysiotherapie en manuele therapie. Daarnaast specialiseerde het team zich verder in knie-, schouder- en rugklachten. Het aandachtsgebied bekken kwam erbij, maar ook conversies/ functioneel neurologische symptomen, COPD en Claudicatio Intermittens (etalagebenen). 

Inmiddels is Fysiotherapie Weidevenne aangesloten bij het parkinson-, claudicatio-, reumanetwerk en schoudernetwerk Amsterdam en het VSO netwerk. Sinds 2013 heeft Fysiotherapie Weidevenne ook de echografie ter beschikking.

Op dit moment bestaat het team uit 12 therapeuten en 2 administratief medewerkers.
Samenwerking staat bij Fysiotherapie Weidevenne nog steeds hoog in het vaandel. Fysiotherapie Weidevenne heeft een goede samenwerking met de huisartsen, niet alleen binnen het gezondheidscentrum, maar ook elders in Purmerend. Verder hebben we goede relaties met vele specialisten op weten te bouwen. Ons team heeft de ambitie om de beste zorg te leveren. Dit doen we door regelmatige na- en bijscholing om goed up to date te blijven en door onderling veel te consulteren om optimaal behandelresultaat te krijgen.

Fysiotherapie Weidevenne is trots op de verworven plusstatus, die zij sinds 2005, als één van de eerste praktijken in Nederland behaalde.

Benieuwd naar de vergoedingen door zorgverzekeraars in 2017? Klik dan hier.

Neem een rondleiding in de praktijk van Fysiotherapie Weidevenne

Bekijk de informatiefolder van Fysiotherapie Weidevenne

 

fysiotherapie Purmerend