Monnickendam

Fysiotherapie MonnickendamSinds 1983 is het team van Monnickendam uitgegroeid naar het team zoals we dat nu kennen.

Aanvankelijk was de praktijk met twee behandelruimtes gevestigd in de uitgebouwde garage van een woonhuis aan de Lameroen. Jan Peter, Carla, Aldo en Corine hebben daar nog gewerkt. Daarna vestigden we ons op respectievelijk de Vesting (1995) en de Calvercamp (1996 – 2003) waar ook Marco en Kitty er bij zijn gekomen. Onze insteek was destijds voornamelijk manuele therapie, met een sterke hang naar actieve oefentherapie.

In 2003 zijn we verhuisd naar het huidige pand op ’t Spil, waar we, naast een uitbreiding van het aantal behandelkamers, een mooie oefenruimte met moderne trainingsapparatuur hebben gerealiseerd. Hier zijn Ilona, Silvia, Leila en Jelmer in de loop van tijd ons team komen versterken.

Sedert 2005 zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met 4 andere praktijken in de regio onder de naam Kernpraktijken. Hier werken onze specialisten samen in vakgroepen voor de knie, schouder en wervelkolom, welke zijn aangesloten bij Schouder Netwerk Nederland en Rugpijn Netwerk Amsterdam. Met de Waterlandse Kernpraktijken hebben we in 2014 KernKinetics geopend, een test- en expertisecentrum in het Waterlandziekenhuis. Daar zijn specialisten uit Ooster Ee aanwezig en werken we intensief samen met de orthopeden aan de pre- en postoperatieve zorg.

Naast de eerder genoemde specialisaties kunnen we inmiddels ook veel betekenen voor mensen met COPD, etalagebenen en neurologische aandoeningen zoals Parkinson. Hiervoor zijn wij als praktijk ook aangesloten bij regionale en landelijke netwerken. Behalve Fysiotherapie wordt ook Manuele Therapie, Sportfysiotherapie, Podotherapie, Dryneedling, en Kinesiotaping veelvuldig door onze therapeuten toegepast en bieden we Fysiofitness aan. In 2017 gaan we starten met een diagnostisch echografie spreekuur in de HOED, bij de huisartsen in Monnickendam waar wij al jaren een goede samenwerking mee hebben, ondermeer binnen de Stichting Gezond Monnickendam.

Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee is met zijn team van 10 gedreven professionals elke dag bezig met één gezamenlijke missie: dé Spil zijn in gezond bewegen voor Monnickendam en omstreken!

Bekijk de informatiefolder van Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee

Fysiotherapie Monnickendam

Spacer