Samenwerkingen

Ketenzorg en multidisciplinaire trajecten worden steeds belangrijker. Vandaar dat we vanuit Kernpraktijken initiatieven in de regio ondersteunen en mee helpen opzetten.

Vanuit het depressie doorbraak project is een beweegprogramma ontstaan, in samenwerking met de orthopedie in Zaandam is een schouderpoli actief, er loopt een pilot voor een diabetes beweegprogramma en ook voor incontinentieklachten en bekkentherapie zijn programma's beschikbaar.

Elke woensdagmiddag wordt er in het Zaans Medisch Centrum een schouderspreekuur op afspraak gehouden. Via de poli orthopedie kan een afspraak worden gemaakt, telefoonnummer: 075 6502 911 

Ook wordt in het Waterland Ziekenhuis in samenwerking met dr. Hillen een schouderspreekuur op afspraak gehouden.

Kernpraktijken is aangesloten bij de volgende netwerken:

KernKinetics is het test- en expertisecentrum van Kernpraktijken in het Waterlandziekenhuis te Purmerend. In dit testcentrum kunnen  met behulp van testapparatuur en gerichte vragenlijsten revalidatieprocessen worden gevolgd. De gespecialiseerde fysiotherapeuten die daar werken hebben nauw contact met de orthopeed en uw behandelend fysiotherapeut. Hun rol is om de orthopeed en behandelend fysiotherapeut te adviseren als er vragen zijn over orthopedische aandoeningen of revalidatietrajecten. Daarnaast hebben zij een belangrijke rol binnen Orthonet, daar treden ze op als casemanager van uw revalidatie als u door de orthopeed bent geopereerd (zie Orthonet).