23 apr - Valpreventie: Wat kan jij eraan doen?

Een van de grootste doodsoorzaken bij ouderen waar mensen niet over praten is vallen. Sinds 2015 is het aantal sterfgevallen door vallen toegenomen met ruim 11%. Waar er in 2015 zo’n 3.484 ouderen tot een dodelijke val kwamen waren dit er in 2016 al 3.884 en dit aantal blijft stijgen. Vooral ouderen die ouder zijn dan 90 en vrouwen boven de 60 komen vaker te overlijden door vallen.

 

3 apr - Lage rugpijn

Ongeveer 80 procent van de volwassen heeft wel eens last van rugpijn. Hierin wordt er onderscheid gemaakt tussen specifieke en aspecifieke rugpijn. Specifieke rugpijn wordt maar in 5 procent van de gevallen geconstateerd. Het overgrote deel is dus aspecifieke rugpijn, hiervan is de exacte oorzaak vaak niet duidelijk.

 

16 feb - De overactieve bekkenbodem

Wat is een overactieve bekkenbodem?

Overactief. Dat betekent dat de bekkenbodem te strak staat en niet goed kan ontspannen terwijl dat wel belangrijk is.

 

25 jan - Kernpraktijken levert zorg bij artrose

Behandelprogramma knie- en heupartrose bij Kernpraktijken

De Fysiotherapeuten van Kernpraktijken werken intensief samen met huisartsen en orthopeden.  Zo ook als het gaat om knie- en heupartrose.

 

10 jan - Stuitpijn

Stuitpijn informatie, symptomen en behandeling

Pijn in het stuitje wordt door fysiotherapeuten ook wel Stuitpijn of Coccygodynie genoemd. Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van stuitpijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals het maken van een verkeerde val, het aannemen van een verkeerde zithouding of door een bevalling. Soms ontstaat stuitpijn zelfs zomaar, zonder enige oorzaak. Deze pijn kan een korte, maar ook een lange periode blijven aanhouden.