4 jul - Hardloopanalyse voor zowel beginnende als gevorderde hardloper in praktijk Ooster Ee

Helaas blijkt hardlopen nog steeds een (zeer) blessuregevoelige sport te zijn. Dit is jammer, want het aantal mensen dat wil (blijven) hardlopen is nog steeds groeiende. Statistieken geven aan dat minimaal 1,3 miljoen Nederlanders hardlopen. Niets is zo hinderlijk voor een hardloper dan “uit de running” te zijn door een blessure, of voor een beginnende loper om na enkele weken al weer te moeten stoppen.

 

 

Voor wie is de hardloopanalyse?

  • Voor alle sporters in combinatie met hardlopen, zoals hardlopen, voetbal etc.
  • Als je hardloopblessures wilt voorkomen
  • Als je blessures hebt die niet over gaan of door het hardlopen steeds terugkomen
  • Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
  • Als je harder of efficiënter wilt lopen
  • Als je een goede basis wilt waarop je zelf verder kunt werken

 

Wat kunt u verwachten van een hardloopanalyse? 

  • Een hardloop specifiek lichamelijk onderzoek
  • Video opname van het looppatroon, hierbij wordt zowel van voor/achter als zij-aanzicht gefilmd. De analyse kan geobjectiveerd worden door enkele lichaamsmarkeringen aan te brengen op het lichaam.
  • Analyse van het looppatroon met speciale software
  • Bespreking hardlooptechniek; adviezen en oefeningen om techniek te verbeteren 

Consult hardloopanalyse

Een volledig consult duurt 45-60 min. In het eerste consult krijg u een gedegen analyse en advies. Dit kan voldoende zijn, maar indien nodig kunnen we ook een vervolg aanbieden en u ondersteunen in herstel of training.

Prijzen en tarieven

Declaratie naar cliënt: Een persoonlijke hardloopanalyse kost € 150,00 ( tarief 2017)

Declaratie naar zorgverzekeraar: Dit is alleen mogelijk als er sprake is van een blessure die een relatie heeft met het hardlopen. De hardloopanalyse wordt dan verricht in het kader van de behandeling voor je blessure en wordt gedeclareerd op basis van zittingen fysiotherapie. De totale hardloopanalyse kost je minimaal 1 intake en 3 behandelingen.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met Master Sportfysiotherapeute Silvia de Boer via 299-651109 of mail naar oosteree@kernpraktijken.nl.

 

30 mei - Onderzoek naar SNA-fysiotherapeuten vs niet SNA-fysiotherapeuten

Kernpraktijken is aangesloten bij SchouderNetwerk Amsterdam (SNA). Dit is een groep van manueel therapeuten en sportfysiotherapeuten die vanuit interesse een specialisatie hebben opgebouwd op het gebied van schouderdiagnostiek en schouderrevalidatie. De belangrijkste doelstelling van het Schouder Netwerk regio Amsterdam is de kwaliteit van handelen bij patiënten met schouderaandoeningen te optimaliseren. Vanuit al onze praktijken werken gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten die aangesloten zijn bij SNA.

In een vakblad voor fysiotherapie verscheen een artikel waarin het verschil onderzocht is tussen fysiotherapeuten aangesloten bij het SchouderNetwerk Amsterdam en fysiotherapeuten die niet aangesloten zijn bij dit netwerk. We kunnen niet anders zeggen dan dat we trots zijn op de uitslag van dit onderzoek:

SNA-fysiotherapeuten zien vaker patiënten met schouderklachten en voeren minder behandelingen uit in een kortere behandelepisode.

 

11 apr - Kernbijeenkomst

Begin april werd in Kernpraktijk de Garage de jaarlijkse kernbijeenkomst gehouden. Op zo'n avond komen de collega's van alle Kernpraktijken bij elkaar om kennis te delen en presentaties te geven. Een erg leuke en leerzame avond!

 

3 apr - Maret Jonk volgt de Master Bekkenfysiotherapie

Maret Jonk

Sinds september 2016 volgt Maret Jonk de Master Bekkenfysiotherapie aan het SOMT te Amersfoort. Als bekkenfysiotherapeut houdt je je bezig met het gebied van de lage rug, het bekken, de buik en de bekkenbodem bij vrouwen en mannen. Deze opleiding duurt 3 jaar. Maret: “Ik vind de opleiding interessant,al is het soms wel weer wennen, naar school. Gelukkig ga ik nog steeds met veel plezier heen!”

 

28 mrt - Kernpraktijken heeft nu ook Keurmerk Fysiotherapie

Het keurmerk Fysiotherapie zorgt ervoor dat fysiotherapeuten die willen leren en verbeteren en daarmee continu werken aan kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen, gezien worden door hun omgeving.

Op die manier geeft het Keurmerk een impuls aan de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg in Nederland. Het Keurmerk Fysiotherapie richt zich dus op de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen.

Het Keurmerk borgt de best mogelijke behandeling voor de patiënt, draagt bij aan het realiseren van kostenefficiëntie en doelmatigheid, en maakt een doorontwikkeling van de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg mogelijk.

Keurmerk fysiotherapie

 

27 feb - Wist je dat Kernpraktijken is aangesloten bij ParkinsonNet?

Parkinson kan problemen veroorzaken met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. ParkinsonNet is een netwerk van gespecialiseerde zorgverleners die de problemen met de dagelijkse activiteiten, behandelen en begeleiden.

Onno mantel (Fysiotherapie Beemster), Leila Bessais (Fysiotherapie Ooster Ee) en Mariëtte van Kooten (Fysiotherpie Weidevenne) en Marlene de Boer (Fysiotherapie Zaandam) zijn voor deze specialisatie aanspreekpunt. Zij zorgen ervoor dat de kennis over deze specialisatie optimaal in de vestiging wordt gebruikt, zodat u altijd verzekerd bent van de beste behandeling. Voor meer informatie over het Parkinson Netwerk klik hier.

 

14 feb - Schoudercursus door Prof. Dr. Ann Cools

Nienke van Kernpraktijk Beemster en Lida van Kernpraktijk De Garage zijn weer op schoudercursus geweest bij Prof. Dr. Ann Cools.

De cursus was gericht op onderzoek en revalidatie van de schouder van de bovenhandse sporter.