Rug en nek

rugklachtenPijn in de rug is heel vervelend. Het kan uw dagelijkse bezigheden behoorlijk dwarszitten. Rugpijn is een ruim begrip. Het is een verzamelnaam voor verschillende klachten aan de rug. Rugpijn komt veel voor. Vooral volwassenen hebben wel eens last van een zeurende of stekende pijn. Soms wordt deze pijn versterkt door uitstraling naar been en bil. Er wordt onderscheid gemaakt in soorten rugpijn: aspecifieke lage rugpijn en rugpijn als gevolg van specifieke oorzaken.

Specifieke rugpijn

Slechts 5% van alle rugpijn wordt veroorzaakt door specifieke oorzaken. Dit zijn ziekten waaraan veelal iets gedaan dient te worden. Hierbij kunt u denken aan een rughernia, ontstekingen of afgegleden wervels. 

Aspecifieke rugpijn 

Een verzamelnaam voor overige aandoeningen aan de rug is aspecifieke lage rugpijn. Aspecifieke rugklachten ontstaan vaak door een samenspel van factoren. Deze factoren zijn op te delen in persoonlijke factoren, werkgebonden factoren en sportieve factoren.

  • Persoonlijke factoren: Lichaamsbouw, lichaamsgewicht, stressfactoren, de algehele en lokale (spier)conditie en (bij vrouwen) soms ook door de menstruatie.
  • Werkgebonden factoren: Fysieke activiteiten als tillen, zitten, staan, onverwachte bewegingen en lopendebandwerk.
  • Sportieve factoren: ook sporten kan rugpijn veroorzaken. Vooral turnen is een sport waarbij  de rug vaak moet buigen en overbelast wordt.

Rugklachten bij Kernpraktijken

Rugklachten worden binnen Kernpraktijken volgens zelf ontwikkelde kernprotocollen benaderd: heldere omschrijvingen van wat de beste behandelmethode is voor rugklachten zoals bijvoorbeeld lage rugpijn of chronische lage rugklachten. 

Rugklachten en nekklachten – zoals lage rugpijn (spit) of rughernia – kunnen zeer pijnlijk zijn en soms lastig te behandelen. Binnen Kernpraktijken kunt u voor rugklachten behandeld worden door een fysiotherapeut of manueel therapeut die zich heeft gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van deze nek en rugklachten.

Bekijk onze folder Lage rugpijn

Lage rugpijn

 

Referenties

Rug fysiotherapie

Rug fysiotherapie Nek fysiotherapie Rug Fysiotherapie

Rug fysiotherapie

Rug fysiotherapie  Rug fysiotherapie

Nek fysiotherapie

Nek fysiotherapie  Nek fysiotherapie

Bij onderstaande fysiotherapeuten binnen Kernpraktijken kunt u terecht voor uw rug en nek

Aldo Ottens (Monnickendam)

Bart Dogterom (Middenbeemster)

Bauke Zwolsman (Middenbeemster)

Carla Bruin (Monnickendam)

Cynthia Visser (Purmerend)

Ellen van Schravendijk (Purmerend)

Ilse Boekweg (Zaandam)

Jan Peter Valk (Monnickendam)

Kitty Stolk (Monnickendam)

Lida Zwarthoed (Volendam)

Menno Barneveld Binkhuysen (Purmerend)

Nienke Jansen (Zaandam)

Suze Schouten (Volendam)

  • Goede samenwerking
  • Contacten met specialisten
  • Altijd de beste zorg
  • Achmea Pluspraktijk
Onze andere praktijken: