Revalidatie na Totale Knieprothese

Waarom een Totale Knieprothese?

Slijtage aan de knie komt veel voor en kan vervelende knieklachten veroorzaken, die allemaal een eigen behandelmethode vragen. Bij ernstige knieslijtage is het gewrichtskraakbeen vaak zo erg beschadigd, dat de pijn alleen verminderd kan worden door middel van een knieprothese. Afhankelijk van de ernst van de slijtage en de locatie ervan kiest de specialist daarbij voor een halve knieprothese of een totale knieprothese.

Veel mensen hebben profijt van het inzetten van een knieprothese. Meer dan 90% van de patiënten met een totale knie prothese zullen na de operatie van hun pijnklachten verlost zijn en meer beweeglijkheid in het kniegewricht ervaren.

Wat kan fysiotherapie doen?

Na het inzetten van uw knieprothese, moet u zes weken met krukken lopen. Veelal mag u de dag na de operatie weer proberen om een stukje te lopen onder begeleiding van uw fysiotherapeut, ook krijgt u handvatten mee hoe u het beste de trap op kunt komen en kunt opstaan uit een stoel of bed. Van uw fysiotherapeut ontvangt u oefeningen om het strekken en buigen van de knie te oefenen. De oefeningen kunt u in het begin liggend op bed doen, maar in een latere fase ook zittend of staand.

Na de ziekenhuisopname, zult u aan de slag gaan met een fysiotherapeut uit uw eigen omgeving. De oefeningen worden uitgebreid. Revalidatie na een knieprothese duurt gemiddeld 6 maanden. De eerste 3 maanden worden wisselend als zwaar ervaren.

Na het inzetten van een knieprothese is beweging onmisbaar voor een goed herstel. Bij Kernpraktijken voert u oefeningen uit onder deskundige begeleiding. Zo weet u zeker dat u voldoende oefent, maar ook weer niet te veel.

 

Bekijk onze folder over Knieklachten

Knieklachten

 

Onderstaande fysiotherapeuten binnen Kernpraktijken hebben de specialisatie knie

Aldo Ottens (Monnickendam)

Anna Smit (Purmerend)

Brenda Buurs (Purmerend)

Janneke Veenstra (Zaandam)

Kyle Ward (Zaandam)

Marco Sterkenburg (Monnickendam)

Michel Huisman (Purmerend)

Nick Muhren (Middenbeemster & Volendam)

Nienke de Rijk (Middenbeemster)

Rianne Engel (Purmerend)

Silvia de Boer (Monnickendam)

  • Goede samenwerking
  • Contacten met specialisten
  • Altijd de beste zorg
  • Achmea Pluspraktijk
Onze andere praktijken: